Nook Color wordt volwaardige tablet met applicatiewinkel

0

Barnes & Noble heeft gisteren de populaire leestablet Nook Color een update gegeven. De functies van de Nook Color worden sterk uitgebreid door de toevoeging van een aantal standaard-apps. Daarnaast hebben de gebruikers vanaf nu ook de mogelijkheid meer apps te downloaden in een speciale applicatiewinkel, waardoor de leestablet in weinig meer te onderscheiden is van een volwaardige tablet als de iPad of de Galaxy Tab.

Met de update van B&N draait de tablet nu op Android 2.2, bijgenaamd Froyo. Via de ingebouwde applicatiewinkel hebben gebruikers de keuze uit zowel gratis als betaalde apps – waarvan de meerderheid minder dan 5,99 dollar kost. De Nook komt nu bovendien standaard met een email-app, Nook Friends en diverse entertainment-apps.

Met Nook Friends wil B&N het lezen van ebooks socialer maken. Gebruikers van de app kunnen bijvoorbeeld bepaalde boeken aan elkaar lenen, aantekeningen uitwisselen en boeken aanraden. Ook kun je zien hoever je vrienden in een bepaald ebook gevorderd zijn.

Barnes & Noble heeft verder ook een aantal nieuwe tijdschriften en kranten toegevoegd aan het aanbod in de Nook Newsstand. Lezers kunnen een veertien dagen durend proefabonnement afsluiten, een normaal abonnement nemen of losse nummers aanschaffen.

Tegelijk met de update is de boekwinkelketen ook een nieuwe reclamecampagne gestart. De Nook is verkrijgbaar voor 249 dollar, waarmee je volgens Barnes & Noble het meeste waar voor je geld krijgt op het gebied van tablets.

(Via: TechNewsDaily.)

Vorig artikelSony komt in herfst 2011 met twee Android-tablets
Volgend artikelMobiele ontwikkelaars zien brood in web-apps

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in