Mobiele ontwikkelaars zien brood in web-apps

0

Een enquête van Appcelerator wijst uit dat het gros van de mobiele ontwikkelaars naast native apps ook opvallend veel interesse vertoont in webapplicaties. De belangrijkste reden hiervoor is de mogelijkheid om met web-apps cross-platform te werken.

Zo’n 42 procent van de 2500 ondervraagde ontwikkelaars wil zowel native apps als webapplicaties bouwen. Tien procent werkt liever alleen aan mobiele websites.

69 procent van de bevraagden die de voorkeur geven aan web-apps, schuift de mogelijkheid om op die manier cross-platform te werken als belangrijkste beweegreden naar voor, en 60 procent van hen kiest voor web-apps omdat die te ontwikkelen zijn met gebruikelijke technieken. Verder zijn webapplicaties aantrekkelijk omdat ze snel te ontwikkelen zijn (52 procent), omdat je via die weg geen ‘appstore lock-in’ hebt (45 procent) en omdat web-apps doorzoekbaar zijn voor zoekmachines (32 procent).

In diezelfde enquête peilde Appcelerator naar de aantrekkelijkste toestellen om apps voor te ontwikkelen. Respectievelijk 91 en 86 procent van de ondervraagde ontwikkelaars geeft de voorkeur aan de iPhone en de iPad. Ook Android-smartphones (85 procent) en Android-tablets (71 procent) zijn in trek, gevolgd door de Windows Phone 7 (29 procent) en BlackBerry OS (27 procent). 20 procent is geïnteresseerd in de BlackBerry-tablet PlayBook. Symbian (7 procent) en MeeGo (5 procent) sluiten het rijtje.

(Via: Tweakers)

Vorig artikelNook Color wordt volwaardige tablet met applicatiewinkel
Volgend artikelDalende winst voor Amazon in eerste kwartaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in