Amazon schrapt internationale downloadfee voor Kindle Singles

0

Iedereen die buiten de V.S. woont en ebooks aanschaft bij Amazon wordt geconfronteerd met flink hogere ebookprijzen. Dat komt door de downloadfee van 2 tot 4 dollar die Amazon bovenop de ebookprijs zet. Het bedrijf schrapt deze fee nu voor de goedkope Kindle Singles.

De reden dat Amazon extra kosten berekent aan klanten die buiten de V.S. een ebook kopen is dat de roamingkosten van de internationale Kindle ereaders toch ergens van betaald moeten worden. De fee is niet helemaal eerlijk, want je betaalt ook als je een ebook via wifi binnenhaalt.

Bij een ebook van 15-20 dollar is deze fee misschien nog te verteren, maar bij een Kindle Singe ebook van één tot drie dollar is een downloadfee van nog eens een paar dollar wel erg scheef. Amazon heeft daarom besloten om de internationale downloadfee voor de Kindle Single ebooks te schrappen.

Helaas zijn er nog niet zo heel veel Kindle Singles beschikbaar, nog geen 200. Dus voor de overige duizenden ebooks die ook in de prijsrange van de Singles aangeboden worden blijft de heffing van kracht.

(via Teleread)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in