Uitvinders ereaderscherm in de race voor European Inventor Award

0

De uitvinders van de schermtechniek achter populaire ereaders als de Kindle en de Kobo Glo zijn genomineerd voor een European Inventor Award 2013. Deze Europese prijzen voor belangrijke uitvindingen in diverse categorieën worden sinds 2006 uitgereikt.

Tot de komst van e-inkschermen waren ereaders zwaar en maakten ze gebruik van LCD-schermen met hinderlijke achtergrondverlichting. Met de uitvinding van de Amerikanen Joseph M. Jacobson en Barrett Comiskey, kwam daar verandering in. Ze ontwikkelden een nieuw type scherm dat veel meer overeenkomsten vertoont met gewoon papier.

Vanaf het moment dat deze schermen commercieel verkrijgbaar waren, ging het snel met hun technologie. De Kindle kwam, met in het kielzog een groot aantal andere merken als Sony, Kobo, Nook en BeBook.

De uitvinders van het scherm, die ook het bedrijf E Ink oprichtten, zijn nu genomineerd voor de Europese uitvindersprijs in de categorie ‘Niet Europese landen’. Vanaf 10 april tot 26 mei kan het publiek stemmen op hun favoriete uitvinding. Op 28 mei worden de prijzen uitgereikt, dit jaar vindt de ceremonie plaats in Amsterdam.

Onder de andere genomineerden voor een prijs zijn bijvoorbeeld de uitvinders van de USB-poort en die van het LCD-scherm.

Stemmen op je favoriete uitvinder kan hier.

Vorig artikelNieuw design voor Kindle-app op Google Play
Volgend artikelAmazon doet te korte ebooks in de ban

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in