Apple blokkeert ereader wegens Kama Sutra

0

Apple blokkeert opnieuw een applicatie voor de app store. Dit maal is het een ereader die het toelaat om naar de kama sutra te zoeken. Eerder al blokkeerde Apple de applicatie van de Nine Inch Nails vanwege het f-woord.

Baby shaker
Apple’s eigen beleid schrijft voor dat applicaties die opgenomen worden in de App Store geen schokkende, pornografische, beledigende of lasterlijke content mag bevatten of andere content die volgens Apple redelijkerwijs als bezwaarlijk kan worden ervaren door gebruikers van de iPhone of de iPod Touch.
Eerder al blokkeerde Apple een applicatie waarmee je een foto van je gezicht op het gezicht van Jezus kon plakken, een schetenapplicatie “Pull my finger” werd ook geweigerd en “Baby shaker” waarbij je een baby dood moest schudden werd na protesten van ouders weer uit de App Store gehaald

Tweetspotter
De meest vreemde beslissing is wel dat Tweetspotter werd afgewezen omdat men niet kon inloggen op het moment van testen. Juist op dat moment had Twitter onderhoud aan de servers en kon helemaal niemand inloggen.

Een eigen testje: op de iPod Touch heb ik de Stanza ereader van LexCycle gedownload en die laat mij toe om de Kama Sutra te zoeken en downloaden. Is dit een gril van Apple of kennen de medewerkers zelf de regels niet goed genoeg?

Update: Apple heeft uiteindelijk de eucalyptus ereader toch goedgekeurd. Of de weigering het werk was van een overijverige Apple medewerker is niet duidelijk, maar uiteindelijk leefden Eucalyptus en Apple nog lang en gelukkig.

(Via: Wired Gadgetlab.)

Vorig artikelKindle misschien snel mondiaal
Volgend artikelHoe kies je de juiste ereader?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in