iBooks nu ook in Nederland beschikbaar

0
DELEN

De iBookstore is sinds gisteren ook te downloaden op een iPad met een Nederlands account. Eerder liet Apple al weten de applicatie op 28 mei beschikbaar te maken voor de Europese landen waar op dat moment de iPad uitkomt.

Op 10 mei jongstleden schetsten we op eReaders.nl al een aantal mogelijke scenario’s omtrent de keuze die Apple gemaakt zou kunnen hebben wat betreft de invulling van de iBookstore. Met het openzetten van de app zien we dat het laatste scenario het dichtst bij de waarheid komt. Via iBooks kunnen Nederlandse accounts alleen nog maar een exemplaar van Winnie de Pooh lezen, welke standaard op de digitale plank staat. Ook kunnen er een aantal gratis DRM-vrije klassiekers gedownload worden. Wie op zoek is naar betaalde content en recentere boeken is nog steeds aangewezen op een Amerikaans iTunes-account. Het is wel mogelijk om zelf ePub-bestanden zonder DRM in de iBooksapplicatie te zetten.

Het is opvallend dat Apple de iBookstore, en eerder de Nederlandse appstore, al geopend heeft, aangezien de lancering van de iPad in Nederland nog steeds gepland staat voor juli van dit jaar. Hierdoor is het echter geen verrassing dat er nog geen Nederlandse content beschikbaar is in de iBookstore. We blijven erg benieuwd hoe de invulling van de Nederlandse iBookstore eruit komt te zien.

Bron: iPadplanet.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER