Succesvol ebooks maken met nieuwe praktijkgids

0

Vanaf vandaag is het ebook ‘Zelf ebooks uitgeven, praktijkgids voor auteurs en uitgevers’ door Wiebe de Jager verkrijgbaar bij Uitgeverij Eburon. Deze gids laat zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een ebook in ePubformaat.

Op eReaders.nl is al verscheidene keren aandacht besteed aan de opmaak van ebooks. In het artikel De vijf hoofdzonden van ebooks bijvoorbeeld, werden de grootste valkuilen belicht en ook de reacties van fervent ebooklezers onder het artikel liegen er niet om. Vaak is de opmaak van ebooks teleurstellend of bevat het ebook veel witte pagina’s of fouten. Dat dit beter moet om digitaal lezen verder te stimuleren, is duidelijk.

Sinds vandaag is het ebook ‘Zelf ebooks uitgeven, praktijkgids voor auteurs en uitgevers’ van Wiebe de Jager verkrijgbaar. In deze gids staat het maken en verkopen van een ebook in ePubformaat centraal. Aan bod komen onder andere het importeren van een manuscript, het indelen in hoofdstukken, het toevoegen van structuur en opmaak, het invoegen van afbeeldingen en een omslag, het bewerken van metadata en het genereren en valideren van een ePub bestand dat gelezen kan worden op uiteenlopende apparaten, zoals ereaders, pc’s, smartphones en tablets. Tot slot wordt ingegaan op de mogelijkheden om ebooks te promoten, distribueren, beveiligen en verkopen.

Met dit ebook hoopt De Jager zelfstandige auteurs die een ebook in eigen beheer willen uitgeven en uitgevers die aan de slag willen met digitale uitgaven, een leidraad te geven om dit met succes te doen. Een ieder kan in principe vandaag nog aan de slag met het maken van een ebook met het open source-programma Sigil, dat centraal staat in de praktijkgids. Het is te hopen dat veel uitgevers en auteurs gebruik maken van de tips en dat de kwaliteit van ebooks hierdoor omhoog gaat.

Het boek is verkrijgbaar bij Uitgeverij Eburon en kost 7,95 euro.

Bron: Eburon.

Vorig artikeliBooks nu ook in Nederland beschikbaar
Volgend artikelVolgende update ePub standaard voorziet in rich media en interactiviteit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in