Volgende update ePub standaard voorziet in rich media en interactiviteit

0

Tijdens de Digital Book 2010 conferentie werd bekend gemaakt dat de volgende update van de ePub standaard zal voorzien in de mogelijkheid om rich media zoals audio en video toe te voegen aan ebooks. Tevens zullen er voorzieningen getroffen worden die interactieve elementen mogelijk maken.

De ePub standaard wordt ontwikkeld door het International Digital Publishing Forum (IDPF). Het voordeel van ePub is dat het een open standaard is, die niet ‘gekaapt’ kan worden door één of meerdere fabrikanten. Het nadeel van ePub echter is dat de standaard nog niet voorziet in multimediale features, zoals het insluiten van video’s in digitale boeken.

Daar komt later dit jaar verandering in, zodra de specificaties voor de 2.1 update van de ePub standaard worden vastgesteld. In de nieuwe standaard zal ruimte ontstaan voor interessante mogelijkheden, zoals het toevoegen van rich media aan digitale boeken. Ook komt er betere ondersteuning voor het verspreiden van kranten en magazines in het ePub formaat. Daarnaast zal de nieuwe ePub standaard voorzien in mogelijkheden om een publicatie te optimaliseren voor verschillende schermgrootten en kunnen er interactieve elementen aan een uitgave toegevoegd worden.

Zodra de specificaties van de nieuwe ePub standaard officieel gepubliceerd worden kunnen fabrikanten van ereaders en tablets en ontwikkelaars van ereaading apps aan de slag om hun apparaten en applicaties klaar te maken voor de herziene ebookstandaard. Vooral tablets zoals de iPad en smartphones kunnen profiteren van de nieuwe mogelijkheden.

(Via: Teleread)

Vorig artikelSuccesvol ebooks maken met nieuwe praktijkgids
Volgend artikelHet oude en nieuwe pionieren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in