Barnes & Noble en Amazon ruziën over batterijduur

0

Eergisteren introduceerde de Amerikaanse boekhandelketen Barnes & Noble de nieuwe Nook. Bij de presentatie claimde het bedrijf dat je op de nieuwe ereader maar liefst twee maanden kunt lezen met een opgeladen batterij. Een dag later veranderde Amazon prompt zonder aankondiging de vermelde batterijduur bij de specificaties van de Kindle, ook naar twee maanden. Volgens B&N klopt dat echter niet.

De batterijduur van ereaders is over het algemeen lastig te bepalen, omdat iedereen andere leesgewoontes heeft. Toch zetten fabrikanten in hun marketing vaak hoog in op het aantal pagina’s dat gelezen kan worden op een volle batterij. De geclaimde aantallen worden over het algemeen echter hoogstens in de meest ideale omstandigheden gehaald.

Amazon maakt het dit keer wel erg bont, door de claims van de ene op de andere dag te veranderen. Op de productpagina van de Kindle was gisteren ineens te lezen dat je geen één maand maar twee maanden kunt lezen met een volle batterij. In de kleine letters vermeldt Amazon nu dat dit is gebaseerd op een gemiddelde leestijd van dertig minuten per dag. Eerder hanteerde Amazon een leestijd van een uur per dag.

Barnes & Noble kwam daarop echter met een verklaring, waarin het bedrijf stelt te hebben getest hoe lang er gelezen kon worden van beide apparaten. “Met een pagina per minuut haalde de nieuwe Nook een duur van 150 uur, terwijl met de Kindle 56 uur gelezen kon worden (beide met wifi uitgeschakeld).” Ook werd er getest hoe vaak er een pagina kon worden gewisseld. Hierbij haalde de nieuwe Nook 25.000 paginawisselingen op een batterijlading.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelLeidinggeven aan overtuigingen
Volgend artikelVerleiden op internet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in