‘Google eBooks naar 100 landen’

0

Het is al enige tijd stil rondom de internationale uitrol van Google eBooks. De ebookwinkel van de zoekmachinegigant zou begin dit jaar in meer landen actief moeten worden, nadat het programma eind vorig jaar in de VS was begonnen. Inmiddels zijn we al weer bijna een half jaar verder, maar Google verwacht nog altijd dit jaar in meer landen te beginnen met de verkoop van ebooks.

Tijdens een presentatie op de beurs Book Expo America vertelde Scott Dougall van het bedrijf over de stand van zaken van het Google eBooks-programma. Inmiddels zijn er volgens Google al meer dan 100 miljoen pagina’s gelezen via het programma. Zo’n 25 procent van de klanten leest via de webreader. Nog eens 25 procent leest via een smartphone, 20 procent via ereaders, en 30 procent via tablets.

Dougall wilde niet al te veel kwijt over de toekomst van Google eBooks. Wel stelde hij dat de internationale uitrol dit jaar “in een hoge versnelling zal gaan”. Het uiteindelijke doel is om via Google eBooks in 100 landen digitale boeken te gaan verkopen. Op de vraag vanuit het publiek of Google met een soort uitleenmodel voor ebooks zou komen antwoordde hij dat ze op dit moment “nog” niet zoiets zullen aankondigen. Wel werd bekend dat Google met een affiliatemodel voor bloggers en websitebouwers zal komen.

(Via: Publishers Weekly.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in