Bardowl: Spotify voor audioboeken

0

De Britse startup Bardowl brengt het Spotify-model naar de markt van de luisterboeken. Via de Bardowl-app voor iPhone kunnen gebruikers onbeperkt audiobooks streamen voor een vast maandbedrag.

“Toegang is belangrijker dan bezit”, denken de oprichters van Bardowl. Daarom lanceerden ze een streamingdienst voor luisterboeken, die gebruikers voor 9,99 pond per maand ongelimiteerde toegang geeft tot de volledige catalogus van Bardowl. Die bestaat momenteel vooral uit business- en managementtitels, maar zal straks ook fictieboeken bevatten. Op dit moment is er enkel een iPhone-app, maar ook daar komt binnenkort verandering in.

De audioboeken laten zich uiteraard het best online beluisteren, via WiFi of 3G. Daarnaast kan er zo’n drie uur audio vooruit afgespeeld worden, zodat de content ook offline geraadpleegd kan worden, bijvoorbeeld tijdens een lange treinrit of een korte vlucht.

Uniek is de mogelijkheid om audiofragmenten uit luisterboeken te delen via Twitter, Facebook of LinkedIn. Je kan zelf fragmenten van dertig seconden opnemen, of bestaande fragmenten van andere gebruikers sharen.

Het Spotify-model wordt ook al enige tijd toegepast voor ebooks, onder meer door het Spaanse 24symbols. Ook het cloudplatform Yindo lanceerde onlangs een ‘all you can read’-abonnement voor digitale boeken.

(Via: Boekblad)

Vorig artikelGratis reisgids samenstellen in ePub-formaat bij de ANWB
Volgend artikelLuisterboek: Op klaarlichte dag, Simone van der Vlugt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in