Bookshelf, platform voor studieboeken in Nederland actief

363
0
DELEN

Het studieboekenplatform Bookshelf is sinds deze week in Nederland beschikbaar. Vier hogescholen maken komend studiejaar gebruik van dit nieuwe initiatief, dat in Nederland op de markt wordt gebracht door boekendistributeur CB.

Bookshelf is een bestaand platform dat ontwikkeld wordt door het Amerikaanse VitalSource. Het platform bestaat uit een website en mobiele apps waarmee studenten toegang krijgen tot digitale studieboeken.

Daarnaast biedt het platform mogelijkheden tot interactie tussen studenten en docenten en kunnen uitgevers er gemakkelijk hun digitale content op plaatsen. Ook webshops kunnen bij het platform aanhaken: ebooks die zij verkopen zijn dan door een koppeling met het CB direct beschikbaar voor studenten op het platform.

Een viertal hogescholen doet vanaf het nieuwe studiejaar in elk geval mee met Bookshelf. Twaalf educatieve uitgeverijen hebben ook al toegezegd hun digitale materiaal via Bookshelf beschikbaar te stellen. Maar ook andere uitgeverijen kunnen vanaf nu via het CB hun boeken beschikbaar stellen voor gebruik op Bookshelf.

Voor studenten heeft het nieuwe platform als voordeel dat ze straks op een centrale plaats toegang hebben tot hun studiemateriaal. Ook kunnen ze makkelijk notities maken en die delen met hun medestudenten. De boeken zijn online en offline beschikbaar. Applicaties zijn er voor Windows, Mac, iOS, Android en Kindle Fire.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER