WPG draagt 1.000 ebooks bij aan bibliotheken

112
0
DELEN

WPG Uitgevers stelt voor het eind van het jaar 1.000 ebooks ter beschikking aan de bibliotheken. De leeftijd van de digitale boeken loopt uiteen van iets ouder dan een jaar tot enkele tientallen jaren oud. Ze vormen “een mooie selectie uit de canon van de Nederlandstalige literatuur.”

Voordat de definitieve titels bekend worden, moeten eerst de auteurs nog ingelicht worden, aldus Koen Clement, directeur WPG Uitgevers. “We hebben dan een mooie pilot om ervaring op te doen en de wat oudere titels nieuw leven in te blazen.”

De bibliotheken zijn al langere tijd in gesprek met uitgevers over het aanbieden van ebooks. Uitgevers zijn met name bang voor kannibalisatie, bibliotheken willen een zo compleet mogelijk aanbod tegen een redelijke vergoeding voor bibliotheekleden. Met WPG is afgesproken dat er een vaste vergoeding komt om de kosten van de uitgever te dekken en een variabele vergoeding als het aantal uitleningen oploopt.

Eerder werd al bekend dat bibliotheekleden binnenkort ebooks kunnen streamen voor een bedrag van 20 euro per jaar. Ze mogen daarvoor maximaal 18 ebooks per jaar lenen.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER