Nieuwe speler stort zich op ereader display markt

0

Niet alleen de sterk groeiende vraag naar displays voor ereaders trekt nieuwe fabrikanten aan, ook opkomende technologieën leiden ertoe dat nieuwe spelers de ebook hardwaremarkt betreden.

De nieuwste toetreder tot de ereader display markt is AU Optronics (AUO). Het Taiwanese bedrijf richtte zich tot op heden op de fabricage van tft-lcd schermen voor laptops en tv’s.

Met relatief kleine aanpassingen van de productielijnen kunnen lcd schermen gemaakt worden die een ‘epaper modus’ kennen, waarbij de backlight kan worden uitgeschakeld. Daardoor worden de schermen veel energiezuiniger en blijven deze goed leesbaar in daglicht. Deze technologie werd voor het eerst toegepast in de one laptop per child (OLPC) en verder ontwikkeld door PixelQi.

Volgens AUO-ceo L.J. Chen gaat het bedrijf van start met de fabricage van 6” en 9” epaper schermen, met touch screen functionaliteit. Later zal het bedrijf ook 10” en A4-formaat schermen gaan produceren.

In welke ereaders de schermen terecht komen is nog niet bekend. Interessant gegeven is dat AUO onder andere schermen levert aan Apple.

Vorig artikelCalibre update biedt veel nieuwe functies
Volgend artikelWat zou Apple doen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in