Barnes & Noble brengt Nook Newsstand naar de iPad

0

Barnes & Noble heeft een update voor de Nook iPad-applicatie aangekondigd. Weldra kunnen gebruikers de kranten en magazines die ze in de Nook Newsstand aangeschaft hebben automatisch lezen via de Nook iPad-app.

Barnes & Noble zal de iPad-applicatie ‘in één van de komende dagen’ updaten, waardoor iPad-gebruikers de toegang krijgen tot 175 interactieve magazines en kranten uit het aanbod van de Nook Newsstand. Deze titels – waaronder Esquire, Maxim, Elle, the Oprah Magazine, Newsweek, The Washington Post en USA Today – konden voorheen enkel op de Nook Color gelezen worden.

De boekhandelsketen verkoopt losse nummers en abonnementen op NookNewsstand.com, en níet binnenin de iPad-applicatie, zoals het eigenlijk hoort volgens Apple’s nieuwe beleid. Toch overtreedt Barnes & Noble de regels niet, aangezien er in de iPad-applicatie geen link geplaatst wordt naar de Newsstand. Gebruikers worden binnen de applicatie dus niet doorverwezen naar de webshop, maar kunnen makkelijk gebruik maken van de Safari-browser om te gaan shoppen in de Nook Newsstand. Hun aankopen worden automatisch gesychroniseerd met de Nook-app, zodat ze ook op de iPad gelezen kunnen worden.

Het aanbod van de Nook for Kids iPad-app wordt eveneens uitgebreid. In deze applicatie zullen meer dan 550 digitale kinderboeken terug te vinden zijn, waaronder SpongeBob SuarePants, Cars, Barie, Curious George en Dora the Explorer.

Met deze updates volgt Barnes & Noble in de slipstream van concurrent Amazon, dat eveneens magazine- en krantencontent toevoegde aan de Kindle-applicatie voor de iPad. Ook Amazon weigert het in-app model van Apple toe te passen.

(Via: Pocket-lint)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in