Tijdschrift Newsweek mogelijk alleen digitaal verder

0

De eigenaar van Newsweek, het op een na grootste wekelijkse tijdschrift van de VS, overweegt om de papieren editie vaarwel te zeggen en over te stappen op een volledig digitale uitgave. Volgens Barry Diller, directeur van uitgeverij IAC, zullen digitale tijdschriften op termijn de papieren variant vervangen. Dillers uitspraken komen een dag nadat zijn bedrijf het roer bij het magazine overnam.

“Het merk is goed,” aldus Diller. “Maar wat is het probleem? Het probleem is een wekelijks nieuwsmagazine te produceren en in elkaar zetten.” Volgens hem zal de overgang van papier naar digitaal niet vandaag op morgen plaatsvinden, maar staat deze onvermijdelijk een keer voor de deur.

Tina Brown, hoofdredacteur van het blad, was er snel bij met een memo naar het personeel waarin ze stelde dat het tijdschrift niet per september zou stoppen met de papieren uitgave, zoals al in diverse media werd bericht.

Uit de opmerkingen van Diller blijkt echter wel dat de vraag niet is of Newsweek ooit enkel in digitale vorm zal verschijnen, maar wanneer.

(Via: The Wrap)

Vorig artikelAmazon beperkt 3G-gebruik bij browsen op Kindle
Volgend artikelGaat Amazon de strijd aanbinden met iBooks Author?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in