Mogelijk half miljard dollar boete voor Apple in ebookzaak

0

Ruim twee weken geleden werd Apple schuldig bevonden aan het sluiten van prijsafspraken met uitgevers. Een berekening wijst uit dat het bedrijf hierom mogelijk tot een half miljard dollar aan boete moet betalen.

Website GigaOM berekent het bedrag aan boete dat Apple te wachten staat op basis van de bedragen die de uitgevers tot nu toe betaalden in een schikking. De uitgevers, Hachette, Penguin, Random House, HarperCollins en Simon & Schuster, hebben 166 miljoen dollar betaald. De schade die aan consumenten zou zijn toegedaan, vertegenwoordigt in totaal een waarde van bijna 220 miljoen dollar.

Een van de advocaten in de rechtszaak stelt dat het bedrag dat Apple moet betalen gelijk staat aan 3 maal het bedrag van de schade aan consumenten, min het bedrag dat al door uitgevers betaald is in de schikkingszaak. Dat komt neer op 490 miljoen dollar.

Overigens zullen de bestuurders van Apple niet echt wakker liggen van een half miljard dollar. Het bedrijf heeft meer dan 140 miljard dollar in kas.

Vorig artikelGoogle gaat studieboeken verkopen en verhuren
Volgend artikelKobo komt met 10-inch tablet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in