Bol.com en Sony presenteren ebooks en ereader strategie

0

Vandaag was het dan zover: Bol.com en Sony presenteerden hun strategie voor ebooks en ereaders in Nederland. Digitaal lezen maakt een flinke sprong voorwaarts. Bol.com zal starten met 1000 Nederlandstalige ebooks en de ereaders van Sony: PRS-300 Pocket Edition en de PRS-600 Touch Edition.

Sony en Bol.com starten per 1 september met de verkoop van de twee ereaders via de website van Bol.com. De start zal gepaard gaan met een grote reclamecampagne zowel op tv, radio als internet. Middels advertorials (ingezonden mededelingen) en infomercials wordt Nederland op de hoogte gebracht van digitaal lezen. Ook komt er een demo filmpje op Bol.com, waarin de consument wordt voorgelicht over hoe het ebook op de ereader gedownload kan worden.

De prijzen die Bol.com hanteert voor de ebooks liggen onder de papieren boeken prijs. Zo is De Pioenroos van Wayson Choi in de papieren versie € 17,99. De ebook versie is € 12,99. Bol.com gaat met ebooks op 80% van de papieren prijs zitten.

Persconferentie
Daniël Roper, algemeen directeur van Bol.com, noemt “digitaal lezen de grootste ontwikkeling sinds de drukpers uitvinding” en vertelde op de persconferentie dat er naast Nederlandstalige ebooks ook Engelstalige ebooks verkocht zullen gaan worden.

Sony ereaders
De nieuwe Sony readers die al uitgelekt waren door interne handleidingen zijn onderdeel van de Sony PRS-serie. De Sony PRS-300 Pocket Edition is een instapmodel en zal €199,- gaan kosten. Dit is een basismodel waar weinig extra’s bij zitten. Zo heeft dit model geen touchscreen en een schermdiagonaal van 5 inch. D ereader heeft geen mogelijkheid om SD-card in te zetten, maar dankzij een intern geheugen van 440Mb is dat eigenlijk niet echt nodig. Het apparaat ondersteunt ePub en je kunt op één batterijlading 7200 pagina’s omslaan. Deze ereader kan prima dienen als apparaat voor de beginnende lezer.

De Sony PRS-600 Touch Edition is de grote broer van de PRS-300. Deze heeft een touchscreen waarmee je via aanrakingen de pagina kunt omslaan. Deze ereader heeft een 6 inch schermdiagonaal. Deze ereader is uitbreidbaar met een SD-card, naast een intern geheugen van 380Mb. Ook deze versie ondersteunt ePub en je kunt op een batterijlading zo’n 7500 pagina’s omslaan. Dit apparaat wordt verkocht voor €299,-.

Geen van beide ereaders heeft draadloos verbinding met het internet. eBooks kunnen worden gedownload via een USB kabel op de ereader. Beide ereaders zijn voorzien van een eInk scherm, wat geen oogstress oplevert als je lang leest. Ook in de zon lezen is mogelijk, hoewel er bij de PRS-600 een lichte reflectie over het scherm kan komen, vanwege de touchscreen-techniek die gebruikt wordt.

Sony Daily Edition
Gisteren lanceerde Sony US de Sony Daily Edition. Dit is de eerste draadloze ereader van Sony. In december komt deze op de Amerikaanse markt. Of en wanneer deze in Nederland op de markt komt, is nog niet bekend.

Vorig artikelBibliotheek ebooks op Sony Daily Edition
Volgend artikeliRex DR1000S krijgt ePub en Adobe PDF support

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in