Nieuwe Kindle verkoopt beter dan eerdere versies

0
DELEN

Amazon heeft via een persbericht bekend gemaakt dat de nieuwste versie van de Kindle opnieuw het best verkopende product is, vier weken na de introductie. De nieuwe Kindles worden vanaf gisteren verscheept, twee dagen eerder dan aangekondigd.

Het bedrijf vermeldt zoals altijd opnieuw geen exacte aantallen van verkochte ebooks en ereaders. Volgens het persbericht zijn er in de eerste vier weken van de beschikbaarheid meer Kindles besteld dan na de introductie van eerdere versies. De Kindle was via Amazon.com en Amazon.co.uk gedurende die tijd het best verkopende product.

Volgens Steven Kessel, vice-president van de Kindle-afdeling, zijn lezers enthousiast over de verbeteringen aan de Kindle, zoals een hoger contrast, snellere paginawisselingen en een lagere prijs. Amazon meldde verder dat klanten uit 125 landen een bestelling geplaatst hebben voor de Kindle. Daarbij bestellen klanten ook alvast ebooks voor hun nieuwe Kindle. De meest bestelde ebooks zijn Stieg Larssons Millennium trilogie, Star Island van Carl Hiaasen en The Rembrandt Affair van Daniel Silva.

De Kindle Store heeft nu volgens Amazon meer dan 670.000 ebooks. Minstens 550.000 daarvan zijn onder de 9,99 dollar. Verder zijn er ook 1,8 miljoen copyrightvrije ebooks voor de Kindle beschikbaar. Klanten die de Kindle nu bestellen krijgen de ereader overigens nog niet direct geleverd. Door de grote vraag kan Amazon nieuwe bestellingen pas vanaf half september verschepen.

(Via: Amazon.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER