Duitse rechter handhaaft verbod op Samsung

0

Eerder deze maand besloot de Duitse rechter een voorlopig verbod in te stellen op de Samsung Galaxy Tab. De rechter in Düsseldorf heeft nu besloten het verbod in Duitsland te handhaven tot de uiteindelijke uitspraak op 9 september.

De rechter zal op 9 september beslissen in hoeverre Samsung inbreuk pleegt op de modelrechtclaims van Apple. Apple beweert dat de smartphones en tablets van Samsung te veel lijken op de iPhone en iPad. De uitspraak van de rechter heeft tot gevolg dat het voor Samsung verboden blijft om de Tab 10.1 te importeren en te verkopen in Duitsland. In Nederland kan ook een verbod komen op de tablet na 13 oktober, als Samsung dan nog steeds inbreuk maakt op het patent. Voor de rest van Europa geldt dit verbod niet.

In de rechtszaak beweerde Samsung dat er al voor de introductie van de iPad tabletcomputers bestonden. Om dit argument te ondersteunen liet het bedrijf een foto zien uit de film 2001: A Space Odyssey. De Duitse rechter was het hier echter niet mee eens.

In Den Haag oordeelde de rechter afgelopen woensdag dat de smartphones Galaxy S, SII en Ace inbreuk maken op een patent van Apple. In deze rechtszaak werd besloten dat Samsung het scrollen door een fotogalerij door een vingerbeweging over het aanraakscherm heeft gekopieerd van Apple. Daarom heeft de rechter de smartphones verboden in Nederland. Volgens de rechter maakt Samsung echter geen inbreuk op andere patenten.

Apple en Samsung moeten nu de uiteindelijke uitspraken van de Duitse en Nederlandse rechters afwachten, respectievelijk op 9 september en 15 september.

foto

(Via: Webwereld)

Vorig artikelPopulariteit tablets en ereaders onder ouderen flink toegenomen
Volgend artikelNieuw iPad-ebook in willekeurige volgorde te lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in