Nieuw iPad-ebook in willekeurige volgorde te lezen

0

Misschien wel het vreemdste ebook van dit moment: Composition No.1 is een digitaal boek dat je enkel in willekeurige volgorde kan lezen. Visual Editions, een uitgever van kunstboeken, vertaalde een boek dat bestaat uit losse pagina’s naar een app voor de iPad.

De applicatie die de uitgever van het door Mark Saporta geschreven boek maakte, is qua opzet vrij eenvoudig. De honderden pagina’s tekst van het boek flitsen in willekeurige volgorde over het scherm van je iPad, en enkel wanneer je met een vinger het scherm aanraakt stopt de app zodat je kunt lezen wat er staat. Haal je je vinger weer van het scherm af dan flitst de tekst verder, zodat je vrijwel onmogelijk de eerder gelezen tekst nog weer direct terugvindt.

Composition No.1 dwingt je om zowel fysiek als mentaal je aandacht bij het boek te houden. Het gaat bij het boek uiteraard niet zozeer om de inhoud als wel om de vorm. Het idee is dat iedereen zijn eigen willekeurige boek samenstelt uit de stroom tekst die er op het scherm verschijnt.

In de app wordt ook nog op een andere manier geëxperimenteerd met de vorm van een ebook: uit de volledige tekst van het boek stelt de app een typografisch kunstwerk samen.

De app is te vinden in de App Store.

(Via: Fastcodesign)

Vorig artikelDuitse rechter handhaaft verbod op Samsung
Volgend artikelIn juli voor miljoen euro aan Nederlandstalige ebooks verkocht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in