In juli voor miljoen euro aan Nederlandstalige ebooks verkocht

0

De Stichting Marktonderzoek Boekenvak (SMB) meldt dat er bij het Centraal Boekhuis (CB) en Epagine voor circa 1,1 miljoen euro aan Nederlandse ebooks verkocht is in juli. Volgens het SMB was er deze zomer een record in de ebookverkoop: in zeven maanden tijd was er voor maar liefst 4,5 miljoen euro aan ebooks verkocht.

De SMB maakte ook de top 3 van best verkochte ebooks in juli bekend. Op nummer 1 staat Het Lot van de Jager van Wilbur Smith. Tot en met juli werden er van deze titel 11.000 stuks verkocht. Op nummer 2 en 3 staan respectievelijk, Laura Lippmans Verloren tijd en Ongenode Gast van Hans Mantel.

Het CB maakte ook de verkoopcijfers van ebooks van de maand juli bekend. Het eBoekhuis heeft in juli 103.000 ebooks geleverd. Dit is een groei van 145 procent ten opzichte van juli 2010. Dit aantal is 20 procent van de totale leveringen aan webwinkels van papieren en digitale boeken. Het CB legt uit dat dit een groot aandeel is aangezien het titelaanbod van ebooks veel kleiner is dan dat van papieren titels, namelijk 10 procent van de papieren titels. Het eBoekhuis leverde tot en met juli in totaal 405.000 ebooks in 2011. Dit aantal is nu al meer dan de 350.000 geleverde ebooks in 2010.

(Via: Twitter van SMB en Centraal Boekhuis)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in