BeBook introduceert nieuwe ereader ‘Club S’, sneller en beter contrast

0

BeBook heeft een nieuwe ereader aangekondigd. Het gaat om een update van het huidige model BeBook Club. De nieuwe ereader krijgt onder meer een verbeterd scherm met Pearl-eInk, een snellere processor en een verbeterde batterijduur.

Volgens BeBook was de Club-ereader het afgelopen jaar de bestseller van het Nederlandse bedrijf. Om bij te blijven bij de ontwikkelingen van de technologie brengt het nu een update voor deze ereader uit.

De BeBook Club S maakt gebruik van een 800 MHz-processor van Marvell, waar de eerdere Club een processor met een snelheid van 532 MHz had. Daarbij heeft de vernieuwde ereader ook een dubbel zo krachtige batterij als de eerdere versie, waardoor er dubbel zoveel bladzijde-omslagen gehaald worden met een volle batterij. Ook de ingebouwde schijfruimte is verhoogd, naar in totaal 2 GB.

De grootste verbetering is het gebruik van een Pearl-eInkscherm. Concurrenten als Sony en Amazon brachten vorig jaar al ereaders op de markt met dit soort schermen, die een sterk verbeterd contrast en snellere verversing bieden dan hun voorgangers.

Voor het overige zijn de specificaties van de Club S nagenoeg gelijk aan de eerdere Club-ereader. Zo komt het apparaat met ruimte voor een SD-kaart, een audio-ingang en ondersteuning voor een groot aantal bestandsformaten. De nieuwe ereader zal voor het eerst op de elektronicabeurs IFA 2011 (2-7 september) in Berlijn te zien zijn. Wat het apparaat gaat kosten is nog niet bekendgemaakt.

(Via: persbericht)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in