Ereadermarkt lijkt verzadigd

0

E Ink Holdings, het bedrijf dat de schermen voor ereaders als de Kindle en de Kobo maakt, heeft in het afgelopen kwartaal het grootste verlies in 4 jaar geleden. Het bedrijf rekent ermee dat er dit jaar 10 tot 15 miljoen ereaders naar afnemers verscheept worden, evenveel als vorig jaar.

E Ink maakt al enkele kwartalen op rij een verlies. Het afgelopen kwartaal moest het ongeveer de helft van het personeel laten gaan. In vergelijking met een jaar eerder werd er 46% minder verkocht.

Ereaderschermen maken bij het bedrijf 70% van de omzet uit. Verder vervaardigt E Ink onder meer LCD-schermen en kleinere eInkschermen voor bijvoorbeeld prijskaartjes en smartwatches.

Het bedrijf voorspelt voor het komende kwartaal juist weer een stijging in het aantal verkochte ereaderschermen. De verwachting is dat zowel Amazon als Kobo en Barnes & Noble nieuwe producten introduceren.

Al met al zullen er dit jaar zo’n 10 tot 15 miljoen ereaders verscheept worden. Dat is vergelijkbaar met een jaar eerder, en lijkt erop te wijzen dat de markt voor ereaders behoorlijk verzadigd aan het raken is. Dat komt niet als een grote verrassing, de apparaten zelf zijn al enkele jaren niet fundamenteel veranderd of uitgebreid met extra functies.

Vorig artikelMorgan Stanley-analist voorziet 26% groei in Kindle-verkopen voor 2013
Volgend artikelSamsung komt met tablet voor kinderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in