Presenteert Amazon zijn tablet deze week?

0

Amazon heeft uitnodigingen verstuurd voor een persconferentie aanstaande woensdag. Verwacht wordt dat het bedrijf op de persconferentie zijn tablet zal introduceren. Een andere mogelijkheid is dat Amazon een nieuwe versie van de Kindle gaat introduceren.

Eerder berichtte de Wall Street Journal dat Amazon de tablet in oktober zal lanceren. Volgens de krant is Amazon ook van plan om twee geüpdate versies te lanceren voor de Kindle, dit staat gepland voor het derde kwartaal. Allebei de versies hebben een zwart-wit scherm en één van de versies zal een aanraakscherm hebben, volgens bronnen van de krant.

Over de tablet is nog niet veel bekend. De 7-inch tablet zal voor 250 dollar verkocht worden. De tablet heeft als besturingsysteem een aangepaste versie van Android. Het besturingsysteem is aangepast aan de huisstijl van Amazon, met als basiskleuren zwart, donderblauw en oranje. Verder is de tablet uitgerust met de verschillende (cloud-)diensten van Amazon zoals de Kindle-app, de Amazon Cloud Player, de Amazon Instant Video Player en de Amazon Android Appstore.

Volgens Sarah Rotman Epps, analist van Forrester Research, heeft Amazon betere kansen dan andere producenten om het op te nemen tegen Apple. Dit komt omdat Amazon zich al succesvol gepositioneerd heeft op de markt van digitale content. Daarnaast is Amazon in de positie om een goedkoop alternatief voor de iPad aan te bieden. Epps legt uit dat het bedrijf zijn apparaat met verlies kan verkopen om vervolgens geld te verdienen met de verkoop van films, muziek en ebooks.

(Via: This is my next)

Vorig artikelGoogle News herkent beste artikelen van uitgevers
Volgend artikelIvo Victoria lanceert eerste Nederlandse iPad-roman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in