Ivo Victoria lanceert eerste Nederlandse iPad-roman

0

De roman Gelukkig zijn we machteloos van Ivo Victoria is de eerste Nederlandse roman die als enhanced ebook op de iPad verschijnt. Naast de enhanced ebook voor de iPad wordt de titel tevens uitgebracht als ebook en gedrukt boek. Tussen 26 september en 6 oktober is het enhanced ebook gratis te downloaden via
iTunes.

“Samen met Ivo proberen we met deze iPad-uitgave het boek van de toekomst vorm te geven en de mogelijkheden die digitaal uitgeven biedt te ontdekken,” aldus Marc Zwartjes, commercieel directeur bij Ambo|Anthos, de uitgeverij van Ivo Victoria. Het enhanced ebook bevat naast de roman velen extra’s. In deze editie is het luisterboek, ingesproken door Ivo Victoria, een video over de making off van het boek en verschillende videofragmenten waarin Ivo korte verhalen voordraagt inbegrepen. Deze korte filmpjes verschenen eerder al op de website Torpedo Magazine. De iPad-editie bevat bovendien de novelle K waarvan de afbeeldingen er prachtig uitzien op de iPad. Eveneens bevat de app verschillende links van websites van Ivo zoals zijn twitter, zijn Facebookpagina en zijn website.

Marc Zwartjes stelt: “Je moet inspelen op de wensen en mogelijkheden van een veranderende lezersmarkt, daarom verschijnt Gelukkig zijn we machteloos in drie vormen. Als boek, e-book en dus ook als enhanced e-book. In deze tijd van digitalisering willen we meegaan in de ontwikkelingen en zoveel mogelijk kennis en ervaring opdoen.” De app heeft een vernieuwende besturing zodat de gebruiker snel en eenvoudig door het ebook kan bladeren. Pagina’s omslaan doe je door verticaal te ‘swipen’, tussen hoofdstukken bladeren doe je door horizontaal te ‘swipen’.

De papieren versie van de roman verschijnt op 6 oktober, tot die tijd is de enhanced versie gratis te downloaden. “Door het enhanced e-book gratis beschikbaar te stellen kunnen potentiële lezers kennismaken met mijn roman. In die zin zetten we de iPad-uitgave ook in als een marketingtool,” legt Ivo uit.

Het enhanced ebook is verkrijgbaar via
iTunes en zal na 6 oktober 12,99 euro kosten.

Via: persbericht

Vorig artikelPresenteert Amazon zijn tablet deze week?
Volgend artikelLiterair agentschap Trident Media Group start ebookservice

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in