Nieuwe HD-tablets van Barnes & Noble

0

Barnes & Noble heeft gisteren een tweetal tablets gepresenteerd die de concurrentie met Amazons nieuwe tablets moeten aangaan. De boekwinkelketen komt met een nieuwe 7-inch tablet en een 9-inch tablet, beide met een scherm met hoge resolutie. Ze zijn een stuk goedkoper geprijsd dan de iPad van Apple en richten zich vooral op boekenlezers.

De nieuwe tablets van Barnes & Noble zijn qua specificaties iets beter dan de nieuwste Kindle tablets van Amazon. Zo heeft de 7-inch versie, de Nook HD, een hogere resolutie, van 1400 bij 900 pixels. Ook is de processor iets sneller. Het apparaat komt voor prijzen vanaf 199,- dollar. De Nook HD Plus is een 9-inch tablet met een schermresolutie van 1920 bij 1280 pixels. Deze tablet wordt verkocht voor prijzen vanaf 269,- dollar. De tablets zijn vanaf 1 november leverbaar.

Niet alleen de hardware is interessant voor de klanten van het bedrijf, ook op softwaregebied zijn er enkele nieuwe functies. Zo start de boekwinkelketen binnenkort met de verkoop van online video, onder de naam Nook Video. Daarnaast zijn de tablets uitgerust met een accountmanagementsysteem waarmee ze makkelijk gedeeld kunnen worden in een gezin.

Barnes & Noble maakte eveneens bekend dat de tablets vanaf november in Britse winkels zullen liggen. Het sloot daarvoor overeenkomsten met diverse retailers. In Nederland zijn de tablets voorlopig nog niet verkrijgbaar, al heeft het bedrijf wel plannen om ook hier te beginnen met de verkoop van ebooks.

(Via: NYTimes)

Vorig artikelNieuwe iPhone-gebruikersgids als gratis ebook
Volgend artikel‘Apple en Kobo verantwoordelijk voor groei ebookverkoop Nederland’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in