Nieuwe JooJoo-tablet in de maak

0

Hoewel de eerste versie van de JooJoo-tablet tot nu toe min of meer geflopt is, hebben de makers aangekondigd dat er in de loop van 2011 een nieuwe tablet op de markt zal komen. De eerste JoJoo kwam afgelopen april maar kende tegenvallende verkoopresultaten. De fabrikant raakte bovendien in een rechtszaak verwikkeld met TechCrunch, een eerdere partner die halverwege het productieproces de samenwerking stopzette.

De nieuwe JooJoo zal op Android gebaseerd worden, maar waarschijnlijk geen toegang bieden tot de Android Market. Fusion Garage, de maker van de tablet, is van plan het apparaat precies toe te spitsen op wat volgens hen de tabletmarkt nodig heeft. Zo zullen bijvoorbeeld al de verschillende berichtendiensten als Gmail en Facebook in een applicatie geïntegreerd worden.

Als de nieuwe JooJoo op de markt is zal de oudere niet meer geproduceerd worden, maar er zal nog wel ondersteuning geboden worden voor gebruikers. Na de JooJoo 2 willen de makers ook nog met andere tablets de markt op.

De rechtszaak met TechCrunch en de tegenvallende verkopen zijn voor Fusion Garage geen reden de nieuwe activiteiten op een laag pitje te zetten. Eind maart bleek uit papieren die in de rechtszaak aan bod kwamen nog dat er slechts 90 exemplaren van de JooJoo vooraf besteld waren.

(Via: Gizmodo.)

Vorig artikelBorders doet ereaders in de uitverkoop
Volgend artikelFrans parlement verwerpt BTW-verlaging ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in