Eerste Nederlandse auteur signeert ebook met Autography

0

Eburon is de eerste Nederlandse uitgeverij die een ebook op de markt brengt dat gesigneerd is met behulp van Autography. De uitgeverij biedt deze techniek aan in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Autography. Twitter jezelf naar een baan van Natasja Oosterloo is het eerste ebook dat gebruik maakt van deze techniek.

Autography biedt de mogelijkheid om ebooks te signeren, dat wat voorheen voorbehouden was aan fysieke boeken. Met de iPad-app kunnen auteurs een handtekening plaatsen die op een extra pagina in het ebook verschijnt. Het idee voor de dienst komt van auteur Tom Waters die tegen de beperking aanliep dat ebooks niet gesigneerd kunnen worden. “Het is voor het eerst dat we onze dienst aanbieden buiten de VS. Op verzoek van Eburon hebben we de mogelijkheid ingebouwd om auteurs en lezers in hun eigen taal te bedienen en met euro’s te betalen”, aldus Tom Waters.

Dankzij de app kan een auteur overal een boek signeren door het e-mailadres van een lezer in te voeren en op het iPadscherm een persoonlijke boodschap en/of handtekening te schrijven. Vervolgens worden deze gegevens verzonden naar de ebookwinkel van Autography. De lezer kan daarna bij de ebookwinkel het gepersonaliseerde ebook betalen en downloaden. De handtekening verschijnt automatisch in het ebook dat de lezer downloadt. Het is bovendien mogelijk een foto toe te voegen van auteur en lezer die gemaakt kan worden met de ingebouwde camera van de iPad.

Bestseller-auteur Jonathon King ging Natasja Oosterloo voor en was de eerste auteur die ebooks signeerde met Autography. Natasja Oosterloo is de eerste auteur buiten de VS die gebruik maakt van de dienst. Oosterloo laat weten: “Via Twitter bouw ik zowel online als offline aan een waardevol netwerk. Met Autography kan ik offline eigenschappen combineren met een online drager, ideaal.”

“Voor Eburon is dit een unieke gelegenheid om in te spelen op de vraag naar een meer persoonlijk contact tussen auteur en lezer in het digitale tijdperk”, aldus Eburon-directeur Wiebe de Jager. “Middels Autography stellen we onze auteurs in staat om hun lezers een uniek en persoonlijk ebook aan te bieden”.

(Via: Eburon)

Vorig artikelSubtext: nieuw initiatief om digitaal lezen sociaal te maken
Volgend artikelApple’s Newsstand zorgt voor toename digitale abonnementen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in