Eerste Nederlandse ebooks duiken op in de verhuur

0

Het is sinds een paar dagen voor het eerst mogelijk om ebooks te huren bij e-bookweb.nl. Het gaat om enkele tientallen titels die gedurende enkele dagen, weken of soms nog langer verhuurd worden. De gehuurde ebooks kunnen alleen gelezen worden in de browser.

De verhuur van ebooks wordt gefaciliteerd door CB. Het CB verhuurt zelf dus geen ebooks, maar stelt ebook retailers in staat om ebooks tegen door de uitgevers vastgestelde termijnen en prijzen te verhuren aan lezers. Het wachten was derhalve op implementatie door wederverkopers voordat de ebookverhuur van start kon gaan. E-bookweb.nl bijt de spits af en verhuurt nu een selectie van zo’n 40 titels.

De gehuurde ebooks kunnen niet gedownload worden, maar alleen worden bekeken in een browser. Dat maakt dat de meeste eInk readers niet geschikt zijn voor het lezen van de ebooks. De online reader waarmee de gehuurde ebooks geopend worden is echter nog niet vrij van bugs, zo worden niet alle afbeeldingen goed weergegeven, gaat de paginering soms de mist in en zijn alle hyperlinks in de ebooks uitgeschakeld.

Andere webwinkels hebben aangegeven spoedig van start te zullen gaan met de verhuur van ebooks uit het systeem van CB, waaronder Yindo en Ebook.nl. Bol.com kijkt de kat nog even uit de boom. "De meeste klanten die bij ons e-boeken kopen lezen die op een device waarop ze ook offline kunnen lezen", zegt Petra Lubbers van bol.com op Boekblad. Volgens Lubbers moeten er een aantal zaken verbeterd worden en moet er meer aanbod zijn, vooraleer bol.com ook in de verhuur van ebooks stapt.

Vorig artikelKobo Glo, zien is geloven
Volgend artikelValoBox verkoopt ebooks in stukjes en beetjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in