ValoBox verkoopt ebooks in stukjes en beetjes

0

De Engelse startup ValoBox heeft tijdens de Books in Browsers-conferentie een nieuwe dienst geïntroduceerd waarbij het mogelijk is om ebooks in delen aan te schaffen en te lezen. De digitale boeken van onder andere O’Reilly en Microsoft Press kunnen desgewenst per pagina of per hoofdstuk gekocht worden.

ValoBox werd in 2010 opgericht door Anna Lewis en Oliver Brooks, uit frustratie over het gebrek aan toegang tot hoogwaardige content. Ze besloten om zelf een dienst te ontwikkelen waarbij ebooks in partjes aangeschaft kunnen worden.

Deelnemende uitgeverijen bieden ebooks in hun geheel aan en ValoBox deelt elk ebook automatisch op in kleinere delen, waarbij de inhoudsopgave een grote rol speelt. Elk deel krijgt een eigen verkoopprijs, welke eveneens automatisch vastgesteld wordt. Ebooks die zich niet lenen voor opsplitsing op paginaniveau kunnen alleen per hoofdstuk worden aangeschaft.

De ebookdelen kunnen vooralsnog alleen in de browser gelezen worden. Om het probleem van micropayments te omzeilen – waarbij de opbrengst uit verkoop niet opweegt tegen de transactiekosten – werkt ValoBox met credits. Gebruikers die zich aanmelden krijgen twee dollar aan credits cadeau, daarna moet de credit card getrokken worden.

De deelnemende uitgeverijen ontvangen 60% van de netto opbrengst. Het aantal uitgeverijen dat vanaf de start meedoet is nog klein, maar er zitten een paar klinkende namen tussen waaronder de Amerikaanse uitgeverij O’Reilly Media, Guardian Books en Microsoft Press.

(via PaidContent)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in