Camangi tablet met ingebouwde epub ondersteuning

0

De Camangi-WebStation zoals de volledige naam van deze met Android uitgeruste tablet luidt, is één van de nieuwste tablets in de markt. Het apparaat is voornamelijk uitgerust om over het web te surfen. Maar door het 7 inch scherm is dit natuurlijk ook een goede kandidaat voor een nieuwe ereader.

De Camangi-WebStation heeft een aantal vooraf geïnstalleerde applicaties, waaronder een ebook app. Deze ebook applicatie ondersteunt ePub en txt formaat. Er lijkt geen aparte applicatie te hoeven worden gedownload, zoals Aldiko om deze ondersteuning mogelijk te maken. De ePub-ondersteuning lijkt ingebouwd in de tablet-pc zelf.

Camangi-WS heeft een full color scherm, dus is het mogelijk plaatjes in een ebook in het volledige kleurenspectrum te bekijken. Dit verrijkt je leeservaring, aldus de website.

Het apparaat weegt slechts 390 gram en meet 120 x 200 x 14,5 mm. Verder bevat de tablet een ingebouwde Wifi en GPS module en de mogelijkheid om een 3G dongle aan te sluiten via USB, voor mobiele internet connectiviteit. Je kunt het apparaat kopen in drie verschillende kleuren: parelwit, pianozwart, lichtroze.

Andere vooraf ingestelde applicaties zijn onder meer een browser, Email/Gmail Web, Weerapp, Calculator, wekker en een kalender. Andere applicaties kunnen gedownload worden via de Camangimarket. Dit is net als de Appslib van de Archos 5 IT een aangepaste versie van de Androidmarket.

Of en zo ja wanneer deze tablet op de Nederlandse markt beschikbaar komt, is niet bekend. Het apparaat zal per half december online verkocht worden. Er komen steeds meer tablets op de markt met Android als besturingssysteem. Is dit de ereader van de toekomst?

(Via: Ebooktest.)

Vorig artikelGoogle Books heeft ook digitale tijdschriften
Volgend artikelEen online persoonlijke ebookcatalogus met Dropbox en Stanza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in