Een online persoonlijke ebookcatalogus met Dropbox en Stanza

0

Als je je DRM-loze PDF ebooks hebt geconverteerd naar ePub formaat met bijvoorbeeld Calibre, dan is het best lastig om ze in Stanza te krijgen op je iPhone of iPod Touch. Zeker als je geen eigen webserver hebt. Daar is nu een oplossing voor.

Om ebooks in Stanza te lezen, die niet via een ebookwinkel gekocht zijn, heb je een eigen webserver nodig, of in ieder geval een stukje ruimte op internet zodat je je ePub ebook kunt downloaden via de online catalog. Daarvoor kun je Dropbox gebruiken. Dropbox is een online storage dienst. Daarmee kun je je eigen Stanza ebookserver creëren.

Wat moet je doen
Stel Calibre in op ePub als exporteer formaat en verander de map waar je ebooks in terecht komen naar een subdirectory in de Publieke map van Dropbox.

Ga naar “uitvoeren” en draai ‘calibredb’ om een xml formaat te creëren dat Stanza kan lezen. Vergeet niet om “28%” en “29%” te vervangen voor “(” en “)” in het resultaat. Iedere keer als je nieuwe ebooks toevoegt, zul je wel weer dit commando moeten uitvoeren.

Voeg de URL van de subdirectory toe aan je online catalog in Stanza. Je kunt dan vanuit Stanza je ebooks altijd bereiken als je internet hebt en downloaden op je telefoon.

De lijst is niet op alfabetische volgorde, maar je hebt wel alle ebooks die je hebt bij de hand.

Dropbox geeft je een online opslag van 2 GB. Dat is waarschijnlijk meer dan genoeg om al je ebooks online neer te zetten.

(Via: Teleread.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in