‘iPad 2 krijgt Retina-scherm en komt begin 2011’

0

De laatste tijd duiken er steeds meer geruchten op dat Apple binnenkort met de tweede generatie iPads komt. De eerste berichten daarover dateren van afgelopen zomer. De Taiwanese krant Economic Daily News komt nu met meer informatie over deze mogelijke nieuwe tablet.

Volgens de krant zal de iPad 2 in het eerste kwartaal van 2011 op de markt komen. Het apparaat zou deze maand in productie genomen worden. Naar wat nu bekend is krijgt de nieuwe iPad mogelijk een 7-inch scherm. Net als bij de iPhone 4 en de nieuwe iPod touch gaat het hierbij om een Retina-scherm, waarbij de pixeldichtheid zo hoog is dat je nauwelijks nog aparte pixels kunt onderscheiden.

De nieuwe tablet zal volgens de geruchten ook uitgerust zijn met twee camera’s, een USB-poort en betere bewegingssensoren.

Niet zo lang geleden verkondigde Steve Jobs nog dat 7-inch tablets eigenlijk te klein zijn, maar uit het verleden blijkt dat uitspraken van Steve Jobs nogal eens met een korreltje zout genomen moeten worden. Zo stelde hij vorig jaar nog dat ‘mensen tegenwoordig niet meer lezen’. Enkele maanden later kondigde hij bij de presentatie van de iPad vol trots de iBookstore aan.

Hoewel het in dit geval nog om geruchten gaat, zou het niet vreemd zijn als ze blijken te kloppen. Een jaar geleden wist de Economic Daily News als een van de eersten te melden dat Apple aan een tablet werkte, terwijl veel anderen er nog van uit gingen dat Apple een netbook zou gaan lanceren. Media in Taiwan hebben over het algemeen vaker primeurs, omdat veel producenten van elektronica-onderdelen in dit land gevestigd zijn.

(Via: Computerworld.)

Vorig artikelUitgeverij LJ Veen brengt roman Bagage exclusief als ebook uit
Volgend artikelPodcast eReaders.nl: Rupert Murdoch, Yindo en Hiteker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in