Bilbary gaat vanaf december ebooks uitlenen

0

De nieuwe ebookretailer Bilbary gaat in december beginnen met de verhuur van ebooks. Oprichter Tim Coates verwacht dan 40.000 titels te kunnen aanbieden. In eerste instantie richt de webwinkel zich vooral op de verhuur van studieboeken.

Tim Coates, oud-directeur van boekhandelketen Waterstone’s, verwacht dat het initiele aanbod van 40.000 titels snel groeit naar de 100.000. In de loop van 2013 moeten daar ook titels uit de algemene markt bij komen. “We krijgen veel steun van uitgevers, zoals Taylor & Francis, voor wie dit model een bijkomende inkomstenstroom biedt. Bibliotheken hebben vaak geen geld om meerdere exemplaren van een boek in het assortiment op te nemen.”

Coates verwacht dat het lenen van ebooks een uitkomst is op digitaal gebied. Nu al is het onduidelijk of je met het kopen van een ebook nu het daadwerkelijke bestand koopt, of slechts een licentie om het bestand te gebruiken. “Ik denk dat lenen dit probleem zal oplossen.”

Bilbary begon in maart 2012 met een bètaversie en viel toen op doordat een aardig aantal van de grote uitgevers medewerking verleende. Wereldwijd kijken steeds meer boekwinkels naar manieren om ebooks uit te lenen. In Nederland biedt het Centraal Boekhuis sinds kort de mogelijkheid van het verhuren van digitale boeken. Ook in Frankrijk komen dergelijke initiatieven van de grond.

Vorig artikelWinactie: Digitaal schoentje zetten
Volgend artikelCreëer korte, doorklikbare verhalen met Tapestry

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in