Amazon: ‘Meer digitale dan papieren boeken verkocht tijdens kerst’

0

Bij de Amerikaanse webwinkel Amazon zijn er op eerste kerstdag meer digitale dan papieren boeken verkocht. De Kindle ereader stond dan ook bovenaan menig verlanglijstje.

Alhoewel Amazon doorgaans ronduit geheimzinnig is als het gaat om verkoopaantallen maakte het Amerikaanse bedrijf onlangs bekend dat de Kindle ereader dit jaar het meest populaire kerstcadeau was. De ereader stond zelfs bovenaan in het lijstje van bestverkochte elektronica items.

Als direct gevolg van de populariteit van de Kindle kwam vandaag het nieuws dat Amazon op eerste kerstdag voor het eerst meer digitale boeken verkocht dan fysieke boeken.

Op zich niet vreemd, want het eerste wat kersverse Kindle-eigenaren zullen doen, is een aantal ebooks kopen. Maar desalniettemin is het opmerkelijk dat de Kindle, die eind 2007 werd geïntroduceerd, binnen twee jaar tijd digitaal lezen – in de V.S. althans – zo stevig op de kaart heeft gezet.

Ook in Nederland hebben verkopers van ereaders en ebooks waarschijnlijk goede zaken gedaan. Bol.com adverteerde de Sony Reader als ‘hét kerstgeschenk van 2009’ en ook andere retailers vroegen extra aandacht voor de digitale boekenlezer. Nederlandse ebookverkoopcijfers zijn echter nog niet bekend, die worden pas vanaf 2010 bijgehouden.

Vorig artikelA Christmas Carol
Volgend artikelEreaders wellicht taboe in vliegtuigen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in