‘Google eBooks goed begonnen’

0

Begin december 2010 begon Google met de verkoop van ebooks. De nieuwe ebookwinkel ging allereerst in de VS van start en zal binnenkort ook in andere landen openen. Wat zijn Google’s eerste ervaringen? Productmanager Abraham Murray van Google lichtte op de Digital Book World 2011 een tipje van de sluier op.

Murray gaf geen exacte cijfers over de prestaties van de nieuwe winkel. Wel wist hij te melden dat de gratis ebook-applicatie van Google inmiddels op meer dan een miljoen apparaten geïnstalleerd is. De statistieken wijzen uit dat tot nu toe de meeste pagina’s van ebooks via de apps worden weergegeven, maar dat in totaal de meeste ebooks via het web gelezen worden.

Daarnaast is Google ook begonnen met het analyseren van welke apparaten het meest gelezen wordt. De ebooks van Google kunnen behalve op de computer ook op smartphones, ereaders en tablets gelezen worden. Volgens Murray wordt er vanaf alle mogelijke apparaten gelezen en springt er geen enkele echt bovenuit. 80 procent van de lezers heeft naast de computer in elk geval een apparaat om digitaal van te lezen, en sommige klanten hebben er zelfs drie.

Het soort boeken dat via Google eBooks gelezen wordt verschilt weinig van wat andere webwinkels verkopen. De bestsellerlijst wordt aangevoerd door Stieg Larssons The Girl with the Dragon Tattoo en de memoires van George Bush. Qua categorieën zijn vooral romantiek, biografieën en thrillers populair.

Murray meldt dat het partnerprogramma van Google met onafhankelijke boekwinkels ook succesvol is. Er nemen tot nu toe 180 boekwinkels deel aan het ebookprogramma van Google, en zij behalen ‘echte’ successen. Hieruit blijkt volgens hem dat klanten hun lokale boekwinkels ondersteunen. Murray verwacht dat 2011 een belangrijk jaar voor Google eBooks zal worden met de stortvloed aan nieuwe tablets en goedkoper wordende ereaders.

(Via: Publishers Weekly.)

Vorig artikelGratis kortingscode voor ebooks bij inschrijving nieuwsbrief
Volgend artikelQumo derde merk met Pearl eInkscherm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in