Qumo derde merk met Pearl eInkscherm

0

Het Russische Qumo brengt in april de Qumo Libro II op de markt. Het wordt na de Kindle 3 en de Kindle DX van Amazon en de twee Sony Readers het derde ereadermerk met een Pearl eInkscherm op de markt. De Libro II is een update van de Libro die begin 2010 geïntroduceerd werd.

Door het gebruik van het nieuwe Pearl eInkscherm wordt het contrast van de ereader met vijftig procent verbeterd. Eveneens is de snelheid van het scherm flink vergroot door gebruik te maken van de nieuwste eInktechniek. Behalve een beter scherm beschikt de Libro II over 4 GB intern geheugen en kan de batterij volgens de specificaties op een volle lading zo’n 14.000 paginawisselingen aan. Net als de Libro is de nieuwe uitvoering van het apparaat ook uitgerust met een toetsenbord.

De Libro II heeft verder een Samsung-processor van 400 MHz, weegt 260 gram en het geheugen is uitbreidbaar met een MicroSD-kaart. Het apparaat kan een veelheid van bestandsformaten aan, waaronder ePub, PDF, HTML, DOC, RTF en Mobi.

Nederlandse geïnteresseerden zullen wel wat moeite moeten doen om het apparaat in bezit te krijgen. De Qumo Libro II wordt in april in Rusland gelanceerd en het is niet bekend of het apparaat ook in andere landen uitgebracht zal worden.

(Via The Digital Reader.)

Vorig artikel‘Google eBooks goed begonnen’
Volgend artikelMeer ebooks dan paperbacks verkocht door Amazon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in