Bookboon verslaat Apple met studieboeken-downloads

0

In de drie dagen na de introductie van iBooks 2 downloadden Apple-gebruikers ongeveer 350.000 studieboeken. Volgens Thomas Buus Madsen, de directeur van Bookboon – een platform voor gratis digitale studieboeken – moet dat een teleurstelling zijn geweest voor Apple. In dezelfde periode werden er volgens hem via Bookboon namelijk 520.000 digitale boeken gedownload.

In een persbericht dat Bookboon vandaag verspreidde, meldt het bedrijf dat er in 2011 een grote groei te zien was in het aantal downloads van digitale studieboeken. Bookboon groeide met 500% in de laatste 9 maanden van 2011.

“Apple’s initiatief is goed, maar 350.000 downloads in drie dagen moet een teleurstelling zijn geweest. In dezelfde periode hadden wij 520.000 downloads, en dat zonder de PR-machine van Apple”, aldus Thomas Buus Madsen.

Ook in Nederland zijn de gratis ebooks over diverse onderwerpen populair, van de 520.000 werden er 20.000 in Nederland gedownload. Madsen: “Bookboon.com wordt omarmd door professoren en studenten van Nederlandse universiteiten omdat onze studieboeken van hoge kwaliteit zijn, bijzonder gemakkelijk te gebruiken, en gratis.”

De boeken van Bookboon worden gefinancierd met advertenties die in de ebooks geplaatst worden. De advertenties zijn in de PDF-bestanden tussen de tekst van het boek te vinden. Ook Nederlandse adverteerders hebben de dienst inmiddels ontdekt, zo staan er advertenties van onder meer Rijkswaterstaat, Studentenkorting.nl, Studentselect, Volkskrant en Deloitte in de ebooks.

Bookboon heeft inmiddels meer dan gratis 1.000 titels uit 7 landen en wil in 2012 flink uitbreiden. Zo staan er 250 titels klaar om gepubliceerd te worden. “We blijven onze studieboekencollectie uitbreiden, terwijl we ook doorgaan met publiceren van nieuwe managementboeken en reisgidsen.”

(Via: Persbericht)

Vorig artikelSchooltas-app van ThiemeMeulenhoff is een succes
Volgend artikelAmazons bestsellers gemiddeld goedkoper dan bij concurrent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in