2014: Ebookverkoop meer dan verdubbeld in Vlaanderen

0

De verkoop van ebooks is in 2014 in Vlaanderen meer dan verdubbeld. Het aandeel van ebooks in de totale boekenmarkt liep op van 1,2 procent naar 2,9 procent. Dat meldde brancheorganisatie Boek.be gisteren.

In heel 2014 gingen er in Vlaanderen 446.000 ebooks over de digitale toonbank. Daarmee komt het marktaandeel van ebooks uit op 2,9 procent, hetzelfde niveau als in Frankrijk. In Nederland is inmiddels 5 procent van de boekenverkoop digitaal.

Volgens Boek.be is de sterke stijging van de ebookverkoop voor een deel te danken aan de groei in het aantal verkochte apparaten waarmee je digitale boeken kunt lezen. Volgens GfK zijn er nu in Vlaanderen 73.000 e-readers en 1.250.000 tablets op de markt.

Daarnaast komt de groeiende verkoop van ebooks door de toename van het aantal verkooppunten. Dat zijn er nu 191, alleen in Vlaanderen. Vooral literatuur is in digitale vorm populair, ruim 70 procent van de verkochte ebooks valt in dat genre.

Vorig artikelPoëzieBieb, gratis app met dichtbundels van de Nederlandse bibliotheken
Volgend artikelDuitse bedrijf Txtr is failliet
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in