Bol.com overgenomen door Ahold

0

Supermarktconcern Ahold heeft webwinkel Bol.com overgenomen van de investeringsmaatschappijen Cyrte Investments en NPM Capital. De overname van Bol.com kost het bedrijf 350 miljoen euro. Met de overname staat Bol.com een stuk sterker wanneer webwinkel Amazon in de nabije toekomst een Nederlandse tak opent.

De overname door Ahold komt als een verrassing voor velen, ondanks dat beide bedrijven al twee jaar met elkaar in gesprek zijn. Ahold zocht naar mogelijkheden om online en in de non-foodsectie een groter bereik te krijgen. Bol.com bleek daarvoor de uitgelezen partner te zijn.

Bol.com zal als zelfstandig bedrijf binnen Ahold blijven functioneren en wordt het vijfde retailmerk van Ahold, naast Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en albert.nl. Ahold heeft momenteel 3400 winkels in Europa en de Verenigde Staten. Bol.com is naar eigen zeggen de meest bezochte webwinkel van Nederland met 3,4 miljoen actieve klanten. In 2011 gingen er bij het bedrijf meer dan 17 miljoen artikelen over de virtuele toonbank, goed voor een omzet van 355 miljoen euro. Het bedrijf verkoopt onder meer papieren en digitale boeken, elektronica en witgoed.

Door de overname hoopt Bol.com verder te kunnen groeien op de online markt. In de toekomst moet daarbij ook gedacht worden over samenwerking met andere Ahold-onderdelen. “In die combinatie met clicks en bricks-kennis is voor ons nog veel te halen. Hoe, of en wanneer we dat gaan doen dat moeten we nog met elkaar bespreken”, zegt Daniel Ropers, directeur van Bol.com. Voor de hand ligt dat Bol.com gebruik zal gaan maken van het winkelnetwerk van Ahold voor bezorgings- en afhaaldiensten voor klanten.

Eerder werd bekend dat Bol.com zich voorbereid op concurrentie van Amazon in Nederland. Door deze overname zal het bedrijf sterker staan in de strijd om marktaandeel die dan zal losbarsten. Ropers: “Met de financiële kracht van Ahold kunnen we onze nieuwe ideeën uitvoeren.”

Of de bonuskaart van Albert Heijn binnenkort misschien ook bij Bol.com te gebruiken zal zijn, kon Ropers nog niet zeggen.

(Via BNR.)

Vorig artikelPayPal bemoeit zich met inhoud ebooks
Volgend artikelInkomsten Financial Times stijgen sneller dankzij digitale abonnementen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in