Omzet Nook van Barnes & Noble gekelderd

0

De Amerikaanse boekhandelketen Barnes & Noble maakte gisteren de laatste kwartaalcijfers bekend. Die brachten slecht nieuws van de ebook- en ereaderafdeling van het bedrijf. Over het afgelopen kwartaal daalde de omzet met ruim 50%.

Het wil al enige tijd niet echt lopen met de verkoop van ereaders, tablets en ebooks bij de grootste boekhandelketen van de VS. Eind oktober presenteerde het bedrijf nog een nieuwe ereader, nadat het eerder de keuze had gemaakt om af te stappen van het zelf maken van nieuwe tablets.

In plaats daarvan gaat het samenwerken met elektronicabedrijven om apparaten onder de Nook-vlag te maken. Het eerste resultaat daarvan wordt in het najaar verwacht. Zoals het er nu uitziet brengt Barnes & Noble dan een nieuwe Nook Color op de markt.

De verkoop van digitale content als ebooks en magazines bracht het afgelopen kwartaal 57 miljoen dollar in het laatje voor Barnes & Noble. Dat is een daling van 26,5% ten opzichte van een jaar eerder. Vooral aan de kant van de verkoop van apparaten gingen de aantallen hard naar beneden. Daar werd 58.2% minder omzet gedraaid dan een jaar eerder.

Het enige lichtpuntje voor Barnes & Noble lijkt te zijn dat de verliezen op de Nook-afdeling terugliepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in