Harry Potter-ebooks eindelijk te koop vanaf Pottermore

0

Vanaf vandaag is het mogelijk via de vorig jaar gelanceerde website Pottermore de ebooks van Harry Potter te kopen. De ebooks zouden oorspronkelijk in oktober 2011 op de interactieve website Pottermore verschijnen. Zoals aangekondigd zijn de ebookversies niet voorzien van een beperkend DRM maar uitgerust met onzichtbare watermerkbeveiliging.

Bijzonder is dat de ebooks enkel via de website zelf te koop zijn en niet via retailers als Amazon, Apple of Barnes & Noble. In plaats daarvan hebben de makers van Pottermore wel bij Amazon, Sony, Google en Barnes & Noble weten te regelen dat de ebooks vanaf de website van Pottermore aan het gebruikersaccount bij deze webwinkels gekoppeld kunnen worden, zodat het mogelijk is de ebooks draadloos te synchroniseren tussen apparaten.

De digitale Harry Potter-ebooks zijn gemiddeld geprijsd. De eerste drie delen kosten 4,99 pond per stuk, de laatste vier 6,99 pond. Ook kan een pakket met alle ebooks aangeschaft worden voor 38,64 pond. De digitale boeken in ePub-vorm worden met een gepersonaliseerd watermerk aangeboden, zodat bij piraterij eenvoudig vastgesteld kan worden wie hiervoor verantwoordelijk is.

Op dit moment zijn enkel Amerikaanse en Britse versies beschikbaar. Franse, Duitse, Spaanse en Italiaanse ebooks zullen spoedig volgen, en in een later stadium worden daar andere talen aan toegevoegd. Klanten kunnen de ebooks tot 8 keer downloaden vanaf de website. Daarna moet een nieuwe editie aangeschaft worden.

Auteur JK Rowling was eerst bekend tegenstander van ebooks – uit vrees voor piraterij -, maar in 2010 kwam daar verandering in. Toch heeft het nog 2 jaar geduurd voordat haar boeken nu ook als ebook verkrijgbaar zijn.

Bezoek de shop op shop.pottermore.com

Vorig artikel‘Pick up your ebook’ koppelt ebook aan papieren boek
Volgend artikelBelgische dagbladuitgevers verkopen losse digitale edities via webkiosk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in