Belgische dagbladuitgevers verkopen losse digitale edities via webkiosk

0

Op 30 maart 2012 wordt Gopress gelanceerd, een op HTML5 gebaseerde virtuele kiosk waar losse edities van alle Belgische kranten en een klein aantal tijdschriften verkrijgbaar zijn. De webshop zal aanvankelijk enkel te bereiken zijn vanaf de PC, al komt er in juni een Android-versie en in september een iPad-versie.

Alle Vlaamse en Franstalige kranten zitten in het aanbod van Gopress. Logisch, aangezien de webshop een initiatief is van de persdatabanken Mediargus en Pressbanking, die in het bezit zijn van respectievelijk de Vlaamse en Franstalige dagbladuitgevers. Daarnaast bestaat de kiosk uit enkele magazines zoals Knack, Trends en binnenkort ook Humo. Gopress verdeelt in totaal 28 publicaties.

De prijzen zijn vergelijkbaar met die van de gedrukte titels, en er kan met creditcard of via e-banking en sms betaald worden. Gopress wil de aangesloten uitgevers een alternatief bieden voor de App Store van Apple. De marge die Gopress opeist (25 procent) is dan ook lager dan die van Apple (30 procent), en in tegenstelling tot de Amerikaanse elektronicareus geeft Gopress de klantgegevens wel door naar de Belgische kranten- en tijdschriftenuitgevers.

In eerste instantie draait Gopress enkel op de PC, maar vanaf eind juni wordt de webshop bereikbaar voor Android-toestellen, en in september volgt een iPad-versie.

(Via: De Standaard)

Vorig artikelHarry Potter-ebooks eindelijk te koop vanaf Pottermore
Volgend artikeliPad positief ontvangen door vliegend personeel KLM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in