Maak je eigen magazines met Flipboard 2.0

0

De leesapplicatie Flipboard heeft een grote update gekregen. De eerste versie van deze populaire app richtte zich vooral op het lezen en delen van voor jou interessante artikelen, met versie twee kunnen gebruikers zelf afzonderlijke magazines samenstellen en delen.

Met Flipboard kun je artikelen vanuit diverse bronnen op een tijdschrift-achtige manier op je tablet of smartphone lezen. Er zijn verschillende uitgevers die content beschikbaar stellen in de app. Ook kun je je eigen RSS-feeds in de app lezen, evenals artikelen die Twitter- of Facebookvrienden delen. Daar komt met de nieuwste update nog een optie bij.

Gebruikers van de mooi vormgegeven app Flipboard hebben vanaf nu namelijk de mogelijkheid om individuele artikelen vanuit Flipboard of content vanaf het internet in een of meerdere magazines te bundelen. Voor dat laatste heeft Flipboard een bookmarklet gemaakt die gebruikers kunnen installeren in hun browser. Na het “flippen” van artikelen heb je bij elke bundel artikelen nog de optie om wat aan de layout te sleutelen en ook muziek aan je magazine toe te voegen.

Vooralsnog is enkel de iPad app bijgewerkt naar versie 2.0, de Android app zal later volgen. Wel kunnen nu al de magazines die met de iPad- of iPhone-apps zijn gemaakt, gelezen worden op Android-apparaten.

Met de nieuwe versie gaat Flipboard nog meer de concurrentie aan met Google Currents, waarin je ook eenvoudig je eigen publicaties kunt samenstellen en delen. Ook de inititiefnemers van Twitter werken al enige tijd aan een vergelijkbare dienst, Medium, waarmee snel en makkelijk magazines samengesteld kunnen worden.

Flipboard voor iOS is gratis te downloaden in de App Store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in