Dalende winst voor Amazon in eerste kwartaal

0

Online retailer Amazon zag de winst het afgelopen kwartaal flink dalen ten opzichte van een jaar eerder. De totale omzet steeg daarentegen wel. Amazon wijt de dalende winsten aan de sterk gestegen operationele kosten. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in technologie en distributie, en verwacht dat ook de komende tijd nog te moeten doen.

De winst kwam voor Amazon in het eerste kwartaal uit op 201 miljoen dollar, een daling van 33 procent ten opzichte van de 299 miljoen een jaar geleden in dezelfde periode. De omzet steeg met 38 procent tot 9,86 miljard dollar.

Volgens The Wall Street Journal past de lagere winst van Amazon in een trend die meer internetbedrijven treft. Onder meer Google zag de winst ook lager dan verwacht uitkomen als gevolg van hogere operationele kosten. Zaken doen op het internet brengt volgens de krant steeds hogere kosten met zich mee.

Bij Amazon liggen die kosten bijvoorbeeld op het gebied van salarissen en distributiecentra. Het aantal personeelsleden van het bedrijf steeg het afgelopen jaar met 45 procent tot 37.900 werknemers. Ook kondigde Amazon aan meer distributiecentra te willen bouwen. De afgelopen drie maanden kwam het bedrijf bovendien met meerdere nieuwe initiatieven, zoals de Kindle met advertenties, een applicatiewinkel voor het Android-besturingssysteem en een Duitstalige Kindle Store.

Analisten zijn ondertussen bezorgd of de investeringen van Amazon ook hun vruchten zullen afwerpen. In de tweede helft van dit jaar hopen ze de eerste resultaten te zien.

(Via: The Wall Street Journal.)

Vorig artikelMobiele ontwikkelaars zien brood in web-apps
Volgend artikelAndroid nu meest gewilde besturingssysteem in VS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in