Android nu meest gewilde besturingssysteem in VS

0

Uit gegevens van onderzoeksbureau Nielsen blijkt dat Android op dit moment in de VS onder consumenten het meest gewilde smartphonebesturingssysteem is. Op de tweede plek volgt het iOS-besturingssysteem van de iPhone. Een half jaar geleden stond Android nog met behoorlijke achterstand op de tweede plek.

Nielsen onderzoekt maandelijks de voorkeur van consumenten op het gebied van smartphones. In de periode juli tot september 2010 was deze nog duidelijk: 33 procent van de mensen die een nieuwe smartphone planden te kopen wilde het liefst een iPhone. 26 procent had toen de voorkeur voor een Android-apparaat. Blackberry kwam op de derde plaats, met 13 procent.

Dat het mobiele landschap het afgelopen jaar flink veranderd is, blijkt uit de meest recente gegevens van Nielsen. In de periode januari tot maart 2011 had 31 procent van de mensen die een smartphone wilde gaan kopen de voorkeur voor een Android-mobieltje. Het percentage dat een iPhone prefereerde is gedaald naar 30 procent. Ook de voorkeur voor een Blackberry is gedaald, naar 11 procent.

Volgens Nielsen is deze verschuiving van de voorkeur van consumenten ook al terug te zien in de verkopen. De helft van de mensen die in de maand maart werden ondervraagd en die de zes maanden daarvoor een smartphone hadden aangeschaft had gekozen voor een Android-apparaat. Een kwart van deze recente smartphone-kopers heeft een iPhone gekocht en 15 procent koos voor een Blackberry.

Nielsen vroeg eveneens naar de huidige gebruikte besturingssystemen van consumenten in de VS. 37 procent van de mensen met een smarpthone had in maart 2011 een Android-apparaat, 27 procent een iPhone en 22 procent een Blackberry.

(Via: Nielsen.)

Vorig artikelDalende winst voor Amazon in eerste kwartaal
Volgend artikelZite-app krijgt update en kijkt verder dan iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in