Zite-app krijgt update en kijkt verder dan iPad

0

De applicatie Zite voor de iPad heeft onlangs een update gekregen. Met de app kun je op een gepersonaliseerde manier artikelen lezen, toegespitst op je eigen interesse. Na de update is de zelflerende applicatie sneller en worden verwijzingen naar websites in de app zelf geopend. Binnenkort moet er ook een Androidversie komen en de makers denken daarnaast na over een webversie.

Na de lancering kregen de makers van Zite dreigbrieven van verschillende grote uitgevers omdat de app auteursrechten zou schenden door content van de uitgevers over te nemen en in een andere vorm te presenteren. Voor elke uitgever die bezwaar maakte worden nu links toegevoegd naar het originele artikel op het internet. Sinds dat gebeurt, zijn er geen klachten meer gekomen van uitgevers.

Mark Johnson, CEO van Zite, stelt dat ze erg tevreden zijn met de ontvangst van de app. De app is inmiddels meer dan 100.000 keer gedownload en reacties zijn overwegend positief. Met de nieuwe update van enkele dagen geleden heeft de app nu een ingebouwde browser en meer mogelijkheden om artikelen te delen en links te kopiëren. Ook is de algehele performance verbeterd.

Op dit moment is de applicatie enkel beschikbaar voor iPadbezitters. Volgens Johnson komt daar binnenkort verandering in. Er wordt gewerkt aan een versie voor de iPhone en een versie voor het Android-besturingssysteem. Daarnaast bekijkt het bedrijf of het Zite ook naar de browser kan brengen met een speciale webversie.

(Via: TUAW.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in