Amerikaans leger opent eigen appstore

0

Het Amerikaanse leger lanceert in augustus een volwaardige eigen applicatiewinkel genaamd Army Marketplace. De website van de appstore is op dit moment al toegankelijk voor Amerikaanse soldaten, maar er wordt nog gewerkt aan een storefront-app voor smartphones.

Army Marketplace beschikt momenteel over 17 Android-apps en 16 iPhone-toepassingen. Maar de appstore zal meer doen dan enkel bestaande apps verkopen. Op een Marketplace-forum kunnen soldaten laten weten aan welk soort applicaties zij behoefte hebben. Die apps – afgestemd op de specifieke noden van de soldaten – zullen vervolgens ontwikkeld worden en, in het ideale geval, snel en tegen een degelijke prijs beschikbaar zijn in de Army Marketplace.

De Army Marketplace is enkel bedoeld voor leden van het Amerikaanse Departement of Defence, die een gebruikersnaam en paswoord hebben dat ze gebruiken voor intranet-sites als Army Knowlegde Online. De buitenwereld krijgt dan ook geen toegang tot de appstore van het leger.

Het grootste struikelblok op dit moment is dat de soldaten nog niet op het beveiligde intranet kunnen met hun smartphones. Dit is uiteraard wel noodzakelijk van zodra de soldaten op het slagveld gebruik willen kunnen maken van de applicaties uit de appstore.

(Via: Gizmodo)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in