Kleurenversie Kindle niet op korte termijn

0

Op de jaarlijkse aandeelhoudervergadering drukt Jeff Bezos van Amazon de geruchten over een kleuren Kindle de kop in: er zal op korte termijn zeker niet een dergelijke versie uitgebracht worden.

Er waren al een tijdje geruchten dat Amazon bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe ereader als opvolger van de Kindle 2. Met de komst van de iPad is deze geruchtenstroom alleen maar intensiever geworden. Amazon, die met de Kindle een voortrekkersrol op de ebookmarkt heeft, ondervindt stevige concurrentie van de iPad. Er werd door velen dan ook vanuit gegaan dat de enige manier waarop Amazon deze concurrentie aan kan gaan, het ontwikkelen van een kleurenversie van de Kindle is.

Liet eReaders.nl op 19 mei jongstleden nog weten dat volgens verschillende bronnen een kleurenversie van de Kindle eind dit jaar wel eens waarheid kon worden; afgelopen dinsdag liet Amazon-baas Jeff Bezos weten dat dit zeker niet het geval is. Op de jaarlijkse aandeelhoudervergadering laat hij weten dat het een “moeilijke technische uitdaging” is om dergelijke schermen te ontwikkelen. Een kleurenversie van de Kindle is volgens Bezos nog in de laboratoriumfase en het kan nog lang duren voordat deze werkelijk in productie gaat.

Lezers die met smart zaten te wachten op een nieuwe Kindle met kleur, kunnen hun aandacht beter richten op de ontwikkelingen die andere fabrikanten op dit gebied maken. Zo is het Nederlandse bedrijf Liquavista hard bezig met het ontwikkelen van kleurenschermen gebaseerd op elektrowetting en zij verwachten de eerste ereader met een dergelijk scherm in de eerste helft van 2011 op de markt te zetten.

Bron: Webwereld

Vorig artikelHet oude en nieuwe pionieren
Volgend artikelLiever weer een papieren boek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in